Shopping i Sverige

Billig och bra shopping i Sverige är generellt lite svårare att komma åt jämfört med i övriga länder eftersom shoppingen överlag är dyrare i vårt avlånga land. Men med det sagt kryllar det av små boutiquer ute på landsbygden samtidigt som de stora och maffiga shoppingcentren blir allt flera och större. Butikerna ute på landsbygden präglas ofta av en personlig stil med väl utvalda produkter och ett litet fik finns ofta placerat intill. Detta blir en fin dagsutflykt på helgerna som ofta innefattar både shopping, natur och en fikastund. Vill du ha en dagsutflykt som innefattar promenader mellan diverse butikskedjor är det däremot bättre att söka dig till ett av de många köpcentrumen som finns att tillgå runt om i landet.

Bra shoppingcentrum i Sverige

  • Mall of scandinavia, Solna. Gallerian är belägen bredvid Friends Arena och har haft öppet sedan 2015. Detta är Sveriges största galleria och precis som namnet avslöjar är den även störst i scandinavien. Gallerian har inte bara ett stort utbud av både butikskedjor och lite mer exklusiva butiker utan har även en stor restaurangdel och en stor biograf.
  • Emporia, Malmö. Här ryms 230 butiker och butikskedjor som tillsammans utgör en perfekt mix för hela familjen. Emporia har tre våningar och en takterrass värd att skryta om då detta är en mycket uppskattad takpark med café på somrarna. Emporia har tidigare vunnit priser för design och bästa köpcentrumet.
  • Erikslunds shoppingcenter, Västerås. Här ryms det blyga 80 butiker, ändå har shoppingcentret utsetts till ett av de mest omtyckta flera år i rad. Kan det kanske bero på att centret är heltäckande med sitt utbud av både IKEA, citygross och en rad olika modekedjor. Besökarna behöver inte heller åka härifrån hungriga eftersom food courten är välfylld även den.

Billig shopping i Sverige

  • Gekås, Ullared. Det kända gula varuhuset som folk varje år vallfärdar till. Varuhuset har fått en egen TV-serie och delar av personalen har blivit profiler och näst intill kändisar. Gekås har precis som ett annat stor gult (och blått) varuhus en stor restaurang som lockar gäster med billiga kanelbullar, signaturrätter som köttbullar och brunsås. Hotell, frisör, spa-del, camping, konferens, motell, stugby, sportbar och kaffebar är andra delar i denna kedja.
  • Solvallas bakluckeloppis. Bakluckeloppisarnas loppis! Med över 1000 bilar och bakluckor att fynda i och med 20 000 besökare blir detta en upplevelse utöver det vanliga. Detta är en folkfest med alla olika sorters kategorier av både människor och prylar.

Uppdaterad 2019-05-24