Shopping i Berlin

Berlin, denna stad är perfekt för dig som vill shoppa på lyxiga och flådiga gator men som kanske har sällskap som vill njuta och botanisera bland stadens alla marknader. Här finns allt från de stora varuhusen såsom KaDeWe, Galeries Lafaette till unika små butiker till en uppsjö av marknader.

KaDeWe shoppingcenter

Berlin + shopping = KaDeWe i mångas öron. Detta varuhus är det näst största varuhuset efter Harrods i London. Varuhuset ligger vid Wittenberg Platz, på shoppinggatan Tauentzienstrasse. Och har blivit en turistattraktion som drar massor med folk som både vill shoppa och uppleva det stora centret. Det enorma utbudet av märkeskläder, skönhetsprodukter, design- och inredningsprylar, leksaker, mat och mycket mer brer ut sig över 8 våningar. De två högsta våningarna ägnar sig helt åt mat och delikatesser från hela världens hörn och är en ren fröjd för både ögat och gommen. Här hittar man till och med ett helt rum för bara choklad samt 4 champagnebarer.

Billig shopping i Berlin

Berlin är känt för sina många marknader och att gå på loppis är ett väletablerat helgnöje för många berlin-bor. Kunstmarkt på Strasse des 17 juni i Charlottenburg är Berlins största loppmarknad med ett utbud som inkluderar allt från antikviteter och konst till second hand-kläder, böcker och smycken. Den kändaste loppisen är den vid Mauerpark i Prenzlauer Berg. Här kan man varje söndag strosa och spana på lite allt möjligt samt äta gott bland de många matstånden med allt från våfflor till kebab.

Uppdaterad 2019-05-24