Shopping i Polen

Polen har länge varit en uppskattad stad för både shopping och god mat och lockar många i norden för det förstnämnda – shoppingen. Många weekendresor går hit för att bedriva en otrolig konsumtion. Den mest välkända delen för billig shopping i polen är kuststaden Gdansk. Det finns så mycket att säga om denna stad så den har faktiskt fått en egen sida. På denna sidan kommer jag berätta mer generellt om bra och billig shopping i Polen.

Billig shopping i Polen

Shoppingparadiset erbjuder nybyggda gallerior och traditionella marknader i alla storstäder och oavsett om du är ute efter en designväska eller starka kryddor och vintageskor från en av alla marknader så är du i rätt stad. Vi börjar med att ta oss till Warszawa för att gå på marknad. Loppmarknaden på Kolo i Polen är med all säkerhet den bästa platsen i Polen för dig som vill botanisera bland otroliga fyndmöjligheter. Här finner du mattor, lampor, häftiga skor och en massa annat som alla har en gemensam nämnare – alla har haft den tidigare ägare. Staden Poznań erbjuder ett av Polens bästa utbud när det gäller polska gallerior. Ett före detta bryggeri har ombyggts till Stary Browar – en flott galleria med flera konstutställningar och ett butikhotell. 210 butiker på sex plan bjuder på en unik blandning av shopping, konst och design.

Mer än bara shopping

Om man ändå skall till Polen och spendera stora delar av sina pengar på konsumtion tycker jag att man borde ägna sig åt några se värdigheter och upplevelser. En stad som levererar mycket utöver shopping är Krakow. Staden har ett härligt myller av restauranger och nattliv. Närheten till Auschwitz och en tillbakablick i det hemska som hände är också det en lärorik upplevelse. Åk hit och få en ordentlig tripp tillbaka i historian.

Uppdaterad 2019-05-24