Shopping i Paris

Paris - den franska metropolen, hit vallfärdar fashionistas från alla världens hörn för att ta del utav det breda utbudet. Detta breda utbud erbjuder både otrolig vintage, stora shoppingcenter och de största modehusen. Har du slut på inspiration på modefronten kan det räcka att sätta dig på ett café och dess uteservering, beställa in en espresso och croissant för att sätta dig och njuta av alla chicka modelejon som går förbi i otroligt genomtänkta outfits. Missade du den världskända modeveckan som äger rum i månadsskiftet februari – mars behöver du inte oroa dig, Paris gator är en komplett catwalk hela året ändå. Här är det dock inte alltid de stora modehusen som är överrepresenterade, det är snarare både second hand och det allra senaste som kombineras för att skapa en otrolig symfoni. Jag skulle i denna text vilja tipsa er om både billig shopping och några häftiga shoppingcenter i Paris som ni absolut inte får missa.

Billig shopping i Paris

Paris har ett stort utbud av outlets, där otroliga mängder designkläder säljs till otroliga priser. Outletten La Piscne är en av de många outlets jag vill tipsa om. Priserna är inte de allra lägsta men utbudet är där efter, mycket bättre än många andra. Den bästa känslan är när man får möjlighet att shoppa designerkläder för en billig peng med vetskapen om att exakt samma plagg säljs för mångdubbelt högre pris bara några kvarter bort. Nöjer du dig inte med street fashion från Paris gator kan man gå på en gratis modeshow som äger rum varje fredag kl. 15.00 på sjunde våningen i Paris mest berömda varuhus Galeries Lafayette under mars-december.

Häftig och billig shopping i Paris

När vi snackar riktigt tunga second hand-butiker vill jag nämna två butiker jag verkligen vill råda er att besöka på grund av två anledningar – upplevelsen och den otroliga shoppingen.

Kilo Shop, 65 rue de la Verrerie, Marais – här bör du lägga tid på att bläddra bland galjarna, ge dig ner i den jättestora källaren och gå loss! När du kommer fram till kassan står där någon hipp parisare som väger din påse och du får sedan betala per kilo.

Vintage Désir, 32 Rue des Rosiers, Marais – här kan man både äta falafel och göra otroliga fynd på en radie inom 10 meter. Här gör du otroliga fynd bland pälsjackor, boots och häftiga skjortor. Allt mellan 5–25 euro.

Shoppingcenter i Paris

Vi kan ju inte prata köpcenter i Paris utan att nämnda det världskända Lafayette. Här hittar vi de mest kända och exklusiva märkena i en härlig kombo med diverse champagnebarer om man skulle bli törstig under sin mest intensiva shopping. Om man vill vara lite snällare mot plånboken så ligger även HM och ZARA nära detta område och här kan man skratta sig lycklig föra alla de extra kollektioner som infinner sig här men inte i Sverige.

Ett par steg ifrån Eiffeltornet invigdes under hösten 2013 det sprillans nya modemeckat Beaugrenelle. I den imponerande byggnaden med otroliga fönster och glittrande glastak hittar du på de sex våningarna i princip allt du kan önska dig. Panoramabaren högst upp på över 1000 kvadratmeter erbjuder dessutom en fantastisk utsikt över staden.

Uppdaterad 2019-05-24