Shopping i Prag

Shoppingen i Prag har de senaste åren verkligen tagit ett steg i rätt riktning, det vill säga uppåt och de flesta stora modehusen väljer att placera butiker i denna stad. Att ha flera shoppinggallerior med internationella snitt var tidigare helt otänkbart men numera hittar vi de i flera hörn i landet. Med det sagt innebär detta dessvärre inte att man kan göra några fynd på designerväskor eller liknande. Detta eftersom även om det är ett relativt lågt prisläge i Prag jämfört med Sverige så håller internationella märken de finare butikerna ungefär samma prisläge.

Outlet och billiga priser

När vi pratar outlets i Prag finns det ett gäng värda att nämna men en som utmärker sig, och det är Fashion Arena Prague Outlet. Man hör ju till och med på namnet att denna är att räkna med! Här finns bokstavligt talat allt man kan tänka sig. Allt från mode till väskor, inredning och leksaker. Hit vallfärdar både turister och pragbor för att ta del av det prisvärda utbud som erbjuds i den stora outleten. Billiga priser finns även att tillgå på Prags alla marknader. Det finns en marknad som är öppen året runt - Havelske Trziste. Marknaden ligger vid gågatan Melantrichova, och tros ha funnits i någon version sedan 1200-talet. På Havelske trziste säljs allt från krimskrams till frukt- och grönsaker. Under månadens sista lördag är det loppmarknad på Tylovo náměstí. Utbudet är faktiskt svårt att förutspå, då det kan vara allt från skrot till riktigt fina saker.

Shoppa billigt i Prag

Det går att shoppa otroligt billigt och göra fynd i denna stad om man vet vad man skall köpa – och inte köpa. Du bör exempelvis inte satsa på att köpa hemelektronik och designmode eftersom detta är varor som importeras och därmed blir dyrare. En shoppingupplevelse kan man absolut hitta i de stora shoppingcentren, där man absolut bör spendera tid de dagar det regnar i Prag. Men för att komma åt en shoppingupplevelse utöver det vanliga bör man bege sig ut en tidig morgon till en av de stora loppmarknaderna. Då får du armbågas med locals för här finns det många fynd!

Uppdaterad 2019-05-24